;

RECEPT

BANANENBROOD

11/01/2021

Bananenbrood

Geschreven door Jetske (dd/mm/yyyy)

Bananen zijn echte energiebommetjes als tussendoortje voor, tijdens of na het hardlopen. Maar met bananen kun je veel meer dan ze zo opeten. Maak er bijvoorbeeld eens bananenbrood van: een brood dat bomvol nuttige bouwstoffen zit om je training goed door te komen.

Ingrediënten 150 g bloem, 2 tl bakpoeder, 1 tl kaneelpoeder, 1 snufje zeezout, 50 g suiker, 2 eieren, 100 g lichte olijfolie, 3 rijpe bananen.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Kneus met je handen de bananen in de schil. Haal ze uit de schil en doe ze in een kom. Prak de bananen verder met een vork tot een egale massa. Voeg de suiker en een snuf kaneel toe en meng. Voeg vervolgens de eieren toe en meng weer. Zeef de bloem en het bakpoeder boven de kom en meng met het beslag. Voeg nu de olijfolie en een snuf zout toe, en meng. Bekleed een cake/broodvorm met bakpapier en giet hier het beslag in. Gaar het bananenbrood in de oven voor ongeveer 45 minuten. Check met een satéprikker of het bananenbrood gaar is. Laat circa 10 minuten afkoelen alvorens aan te snijden.



Ook een leuk recept om te delen? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

CONTACT

Info? Aanmelden (vrijblijvend)? Stuur ons een bericht.



Nieuws

Ben je graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen rond onze loopgroep? Lees hier het laatste nieuws of klik door voor een kijkje achter de schermen van onze vernieuwde website.

THANKS!

© Haren Loopt 2021. Loopplezier voor iedereen.